مراحل خشک کردن میوه
انتخاب مواد اولیه
میوه تازه انتخابی باید دارای کیفیتی خوب، رسیده و ظاهری بی عیب داشته باشد تا بعد از خشک شدن محصول مناسبی بدست بیاید. همچنین باید درشت باید و عطر و بوی خوبی داشته باشد تا بتوانید محصول درجه یکی بدست آورید. خلاصه هر چه که میوه تازه با کیفیت باشد میوه خشک مرغوب تری بدست می آورید.
خیساندن
خیاسندن میوه باعث میشود که آلودگی های آن برطرف شود و چسبندگی آن کاهش یابد و همچنین سبب می شود که محصول در مرحله بعد راحت تر شسسته شود. زیاد بود آب و تعویض آن را حتما در نظر داشته باشید
تمیز کردن و شستن
معمولا خیساندن ساده در آب کافی نیست و تمام آلودگی میوه را از بین نمیبرد، این کار چسبندگی مواد را کمتر و جدا شدن آن ها را در مراحل بعدی آسان تر می کند. روش موثر تر آن است که محصول را در حالی که روی آب پاشیده شده است و یا در آن غوطه ور است مرتبا به هم زنند و همینطور آب آن را چندین مرتبه تعویض کنند
دستگاه شست و شوی میوه صنعتی
جدا سازی قسمت های زائد و پوست گیری
قسمت های زائد میوه شامل: هسته، تخمدان، پوست، دم، ساقه، غلاف، پوسته و… میباشد که برای این کار از دستگا های مختلفی استفاده میشود.
دستگاه هسته گیر میوه صنعتی تک نازل دستگاه هسته گیر میوه خانگی
اسلایس کردن میوه
میوه ها را باید قبل از قرار دادن در محلول ها برای جلوگیری از تغییر رنگ به اسلایس های مناسب تقسیم کرد. اندازه میوه بعد از خشک شدن کمتر میشود و این را بدانید که میوه خشک درشت مشتری بیشتری دارد پس در اسلایس کردن میوه ها توجه داشته باشد که اندازه میوه ها کو چک نشود
حفظ رنگ، عطر و طعم استفاده از محلول قندی
میتوان از شربت و محلول های قندی به تنهایی یا همراه با ترکیبات نگه دارنده دیگر برای حفظ رنگ، عطر و طعم میوه خشک استفاده کرد. درصد شکر موجود در آب و مقدار آب با توجه به مقدار میوه و نوع میوه تعیین میشود.
استفاده از محلول اسید اسکوربیک (ویتامین ث)
یکی دیگر از روش های سالم برای جلوگیری از تغییر رنگ میوه خشک استفاده از محلول اسید اسکوربیک (ویتامین ث) میباشد که به ازای هر لیتر آب تقریبا 50 گرم شکر و 6 عدد قرص ویتامین ث را که دارای 500 میلی گرم اسید اسکوربیک میباشد، خرد کرده و کاملا در آب حل میکنیم و با توجه به اندازه میوه، میوه ها باید 5 تا 15 دقیقه در این محلول بمانند.
استفاده از دیگر ترکیبات
برای جلو گیری از تغییر طعم و رنگ میوه میتوان از دیگر ترکیباتی مانند اسید سیتریک، استفاده از محلول های سولفیته میباشد
درنظر داشته باشید که در سال های اخیر از این ترکیبات به تنهایی استفاده نمی شود و فقط به مقدار 1تا3 درصد از این ترکیبات به عنوان مکمل به محلول های قندی اضافه میشود.
خشک کردن
در انتها باید میوه ها را در خشک کن ها قرار دهیم و عملیات خشک کردن را آغاز نماییم.
این نکته را در نظر بگیرید که نباید میوه ها را خیلی خشک کرد. رطوبت مناسب در مورد اکثر برگه ها 15 تا 20 درصد است.
گاهی اوغات میوه ها به طور یکنواخت خشک نمیشود یعنی بخش هایی از میوه ممکن است حاوی رطوبت بیشتر و بخش های دیگر حاوی رطوبت کمتر باشد.
پس ممکن است میوه های مرطوب در معرض کپک زدگی یا هجوم حشرات قرار بگیرند. یکنواخت کردن رطوبت این مشکل را بر طرف میکند. برای این منظور تا 75درصد از ظرفیت ظروف پلاستیکی، شیشه ای، کیسه های پارچه ای و پکت های کاغذی را با میوه خشک پر کرده و در آن را محکم میبندیم و میگذاریم 7 تا 10 روز بماند. در این مدت باید ظرف را هر روز تکان دهید تا میوه ها به هم نچسبند.
توجه کنید اگر میوه به طور کامل در خشک کن خشک نشود مجبور به انجام این کار هستیم.
برای خرید میوه خشک اینجا کلیک کنید.
سلام
ممنونم بابت توضیحاتتون
خوش حالم که مناسب بود براتون
سایت خوبی دارید ممنون
خواهش میکنم
سلام خسته نباشید
ضمن تشکر از توضیحات شما
یک کارگاه تولید میوه خشک با کابین ٨ متری وخط شستشو احداث کردم اگر امکان همکاری با شما در زمینه تولید میوه خشک داشته باشم، خوشحال میشم در خدمتتون باشم
با تشکر
سلام سلامت باشید لطفا واتساپ پیام بدین
۰۹۱۹۸۱۰۶۵۸۶